Zašto želim sudjelovati na konferenciji Spark.me 2017.?

Foto: Spark.me Facebook 
Zapravo, sudjelovati na Spark.me konferenciji želim još od 2014., ali… Uvijek taj ALI i beskonačni izgovori: „radim, ne stignem, daleko je, kako ću sama?“  i  još štošta.  Ove godine nema izgovora. Sad sam, kako se to fino kaže, between jobs što znači da vremena imam. Znam da sama sigurno neću biti jer na konferenciju dolazi velik broj prijatelja koje tek trebam upoznati. I uopće nije tako daleko.

Dobro, sad kad sam pobila sve razloge zašto ne, mogu prijeći na zašto da:

Učenje prije svega

Kako bi ostali u toku s trendovima u tehnologiji i poslovanju važno je konstantno učiti, i to ne od bilo koga. Zato se veselim izlaganjima uspješnih svjetskih poduzetnika i marketinških stručnjaka.

Za sad se zna da ćemo slušati kreativnog direktora Serviceplan grupe. Njegovo ime je Jason Romeyko, a iza sebe ima impresivno iskustvo u kreiranju i uređivanju sadržaja za različite platforme. Njegovi su radovi osvojili zavidan broj Lavova u Cannesu i brojne druge nagrade. 

Još jedno poznato ime je JonBurkhart. On je nagrađivani govornik, content strategist i copywriter. Suosnivač je prvog bloga na svijetu posvećenog kreativnosti u realnom vremenu i osnivač marketinške konzultantske agencije TBC Global Ltd. Inovativan je i zabavan govornik, kažu da posjeduje scenu poput komičara. Jedva čekam poslušati ga. 

Na Spark.me govornicu dolazi i Rory Sutherland, potpredsjednik globalne marketinške agencije Ogilvy & Mather UK i suosnivač Ogilvy Change gdje predvodi tim psihologa koji istražuju učinak butterfly efekta na ponašanje potrošača. Osim toga, Rory ima više od 20 godina iskustva kao copywriter i kreativni direktor. 

Kako je ovo konferencija na kojoj se susreću tehnologija i poslovanje, neizbježan govornik je Rob Fitzpatrick. Rob se bavi tehnološkim poduzetništvom i autor je uspješne knjige The Mom Test koja se nalazi na popisu literature svjetski poznatih sveučilišta i služi kao ključni alat brojim startup akceleratorima diljem EU. 

Vjerujem da će svakako inspirativan biti mladi Indijac Sharad Sagar, osnivač i direktor tvrtke Dexterity Global kojeg je Forbes uvrstio na listu “30 Under 30”, a The Rockefeller Foundation Centennial List na “100 Next Century Innovators”. Vrlo mlad postigao je globalni uspjeh, stekao brojna priznanja i postao uzor mladima diljem svijeta.


Networking

Danas doći do posla nije jednostavno, a oslanjajući se isključivo na oglase gotovo nemoguće. Zato je važno približiti se ljudima iz struke, predstaviti se, istaknuti se. Spark.me konferencija postala je must-visit event na Balkanu i šire. Zato vjerujem da će ju posjetiti najutjecajniji poduzetnici regije, ali i svijeta. A kako sam, kao što već rekoh, between jobs, iliti po naški nezaposlena Spark.me je idealna prilika za networking i stvaranje novih poslovnih mogućnosti. 


Druženje

Poučena iskustvom sudjelovanja na različitim eventima znam da ću zahvaljujući ovoj konferenciji steći velik broj novih prijatelja. Kažu da nikoga u životu ne srećemo slučajno, a kad se na istom mjestu nađu stotine ljudi istih interesa i ciljeva, dugotrajna prijateljstva su zagarantirana. Prijašnji sudionici pišu o odličnoj atmosferi i pozitivnoj energiji, a ja im u potpunosti vjerujem. 


Predivna destinacija

Foto: Spark.me Facebook

Možda djeluje samo kao usputna prednost, ali sigurno je više od toga. Konferencija se održava u Budvi, perjanici turizma Crne Gore, poznatoj po lijepim plažama, brojim hotelima i starom gradu koji datira iz doba Rimskog Carstva. Predivan mediteranski ugođaj i ugodna temperatura kakva priliči kraju svibnja u kombinaciji s inspirativnim govornicima i dobrim društvom mora rezultirati nezaboravnim iskustvom. 


Jedva čekam prisustvovati ovoj, kako organizatori kažu, intimnoj konferenciji s pomno kreiranim programom i pažljivo biranim govornicima. Želim na vlastitoj koži osjetiti tu iskru inspiracije i pozitivne energije koju ova konferencija već godinama širi. 

Primjedbe